Da haben wir den Salat !

Een hele tijd geleden kwam Bart S. op het idee om eens contact op te nemen met onze buren in Brüggen om een interlandje te regelen voor de E-jeugd.

Het contact beviel. Er ontstonden zelfs plannen om eens wat vaker een interland te spelen. Beter een goede buur dan een verre vriend…

Van het een kwam het ander en er groeide een kleine projectgroep. Waarom niet samen met Tura Brüggen een project opzetten om Swalmen en Brüggen, die van oudsher goede banden hebben, weer dichter bij elkaar te brengen ?

De projectgroep ontwikkelde een plan met 8 hoekstenen. De hoekstenen zijn voetbal evenementen die we allemaal kennen (zoals ons eigen jeugdtoernooi). Rondom die hoekstenen werd een raamprogramma bedacht om Swalmen en Brüggen, Nederlanders en Duitsers dichter bij elkaar te brengen. Van doel werd voetbal een middel. Een middel om de banden aan te halen met onze buurgemeente. En natuurlijk ook een mogelijkheid om bijvoorbeeld ons mooie jeugdtoernooi extra op de kaart te zetten.

De stoute (voetbal-)schoenen gingen aan en Des en Tura brachten samen een bezoek aan de Euregio in Mönchengladbach om het samenwerkingsplan voor te leggen. Het enthousiasme en de hulp van de medewerkers van de Euregio werkten aanstekelijk. Geweldig dat het nog bestaat ! Er werd een begroting gebouwd en een subsidie aanvraag ingediend.

Deze week mochten DES en TURA dit plan “pitchen” voor een groep van circa 30 burgemeesters, de “Landsrat Düsseldorf” en enkele wethouders. Met knikkende (voetbal-) knieën hebben we ons plan voorgelegd. En hebben we groen licht gekregen ! (Waarop Bart riep : “Da haben wir den Salat”).

Een twee jaar durend project Samenwerking Tura Brüggen – DES Swalmen is geboren. Een geweldig mooie kans voor onze leden en onze verenigingen. We genieten nu nog even na. Maar er zal ook veel (leuk) werk op ons af komen. Daarover later meer !

Bart (DES TC jeugd), Guido (TURA Bestuur jeugd), Thomas (TURA TC Jeugd), Michael (TURA TC jeugd) Gregor (TURA bestuur jeugd) en Peter (DES Penningmeester).

06 Logo euregio rmn klein    TURA DES

Nieuws AVG

Beste leden,

Wellicht hebben jullie het gemerkt; Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

Als vereniging hebben wij er ook mee te maken en we hebben inmiddels een aantal stappen gezet om te zorgen dat we voldoen aan de regelgeving. De boetes lopen tenslotte op tot twintig miljoen euro en dat redden we niet.

Misschien heb je het bijvoorbeeld gemerkt, dat we via sportlink al onze leden in de voetbal app onzichtbaar hebben gemaakt. Wil je weer zichtbaar zijn moet je dat zelf actief doen !

Ook vind je onder aan de website een link naar onze privacyverklaring. En onder het kopje “beleid” is het verwerkingsregister opgenomen. Je kunt dan zien wat DES met jullie informatie doet en wie dat doen.

Wil je meer weten ? Kijk op de website van de Autoriteit Persoons Gegevens.

Met sportieve groet,

Gert van Dijk (ledenadministratie) en Peter Beursgens (penningmeester)

Incasso contributie seizoen 2018/19

Beste leden,

Een aantal jaren heeft DES de incasso van de contributie in twee delen gesplitst. Na lang wikken en wegen heeft het bestuur besloten deze service af te schaffen. Met ingang van het seizoen 2018/19 zal de incasso van de contributie voor het gehele seizoen in juli plaatsvinden. Dit heeft enkele redenen ;

-          We willen heel graag de laatste twee zeer slechte kleedlokalen opknappen. Nu het er sterk op lijkt dat we dat geheel op eigen kracht en met eigen middelen zullen moeten doen moet DES diep in de reserves tasten. Door de contributie in één keer in juli te innen kunnen we die twee kleedlokalen toch al voor het seizoen 18/19 renoveren.

-          De service van een tweede incasso in januari werd steeds meer gezien als moment om het lidmaatschap van DES ook halverwege het seizoen op te kunnen zeggen. Bij een teamsport als voetbal is dat natuurlijk niet de bedoeling.

-          Hoewel het nauwelijks een rol speelde bij de besluitvorming scheelt het natuurlijk ook een berg werk als er maar één incasso aangemaakt moet worden.

Mocht het tot onoverkomelijke problemen leiden dan kun je altijd contact opnemen met Gert, de ledenadministratie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Peter, de penningmeester (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) .

Met sportieve groet,

Bestuur DES Swalmen.

Kantinepersoneel gezocht

We zoeken nog kantinepersoneel voor de zaterdagmorgen van 9.00 - 13.00 uur.

Voor meer informatie stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.