Beste leden,

Wellicht hebben jullie het gemerkt; Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

Als vereniging hebben wij er ook mee te maken en we hebben inmiddels een aantal stappen gezet om te zorgen dat we voldoen aan de regelgeving. De boetes lopen tenslotte op tot twintig miljoen euro en dat redden we niet.

Misschien heb je het bijvoorbeeld gemerkt, dat we via sportlink al onze leden in de voetbal app onzichtbaar hebben gemaakt. Wil je weer zichtbaar zijn moet je dat zelf actief doen !

Ook vind je onder aan de website een link naar onze privacyverklaring. En onder het kopje “beleid” is het verwerkingsregister opgenomen. Je kunt dan zien wat DES met jullie informatie doet en wie dat doen.

Wil je meer weten ? Kijk op de website van de Autoriteit Persoons Gegevens.

Met sportieve groet,

Gert van Dijk (ledenadministratie) en Peter Beursgens (penningmeester)