Een hele tijd geleden kwam Bart S. op het idee om eens contact op te nemen met onze buren in Brüggen om een interlandje te regelen voor de E-jeugd.

Het contact beviel. Er ontstonden zelfs plannen om eens wat vaker een interland te spelen. Beter een goede buur dan een verre vriend…

Van het een kwam het ander en er groeide een kleine projectgroep. Waarom niet samen met Tura Brüggen een project opzetten om Swalmen en Brüggen, die van oudsher goede banden hebben, weer dichter bij elkaar te brengen ?

De projectgroep ontwikkelde een plan met 8 hoekstenen. De hoekstenen zijn voetbal evenementen die we allemaal kennen (zoals ons eigen jeugdtoernooi). Rondom die hoekstenen werd een raamprogramma bedacht om Swalmen en Brüggen, Nederlanders en Duitsers dichter bij elkaar te brengen. Van doel werd voetbal een middel. Een middel om de banden aan te halen met onze buurgemeente. En natuurlijk ook een mogelijkheid om bijvoorbeeld ons mooie jeugdtoernooi extra op de kaart te zetten.

De stoute (voetbal-)schoenen gingen aan en Des en Tura brachten samen een bezoek aan de Euregio in Mönchengladbach om het samenwerkingsplan voor te leggen. Het enthousiasme en de hulp van de medewerkers van de Euregio werkten aanstekelijk. Geweldig dat het nog bestaat ! Er werd een begroting gebouwd en een subsidie aanvraag ingediend.

Deze week mochten DES en TURA dit plan “pitchen” voor een groep van circa 30 burgemeesters, de “Landsrat Düsseldorf” en enkele wethouders. Met knikkende (voetbal-) knieën hebben we ons plan voorgelegd. En hebben we groen licht gekregen ! (Waarop Bart riep : “Da haben wir den Salat”).

Een twee jaar durend project Samenwerking Tura Brüggen – DES Swalmen is geboren. Een geweldig mooie kans voor onze leden en onze verenigingen. We genieten nu nog even na. Maar er zal ook veel (leuk) werk op ons af komen. Daarover later meer !

Bart (DES TC jeugd), Guido (TURA Bestuur jeugd), Thomas (TURA TC Jeugd), Michael (TURA TC jeugd) Gregor (TURA bestuur jeugd) en Peter (DES Penningmeester).

06 Logo euregio rmn klein    TURA DES