Vroeger in de zeventiger jaren hing er aan de buitenmuur bij ons Clublokaal een kastje. In dat kastje hingen de wedstrijden van het komende weekend en de mededelingen die DES Swalmen kwijt wilde aan de leden. In de jaren tachtig kwam er zelfs een tweede kastje bij. Achterom op de Baron de Schenklaan in de tuin van de toenmalige voorzitter. Als speciale service voor de leden in de parochie ’t Woord Gods zodat die niet steeds helemaal naar het dorp moesten fietsen. 

En fietsen dat deden we. Eerst in de zomervakantie, nieuwsgierig naar het team waarin je zou worden ingedeeld. En natuurlijk in het seizoen op donderdagavond of vrijdagmiddag door weer en wind het fietsje op om te kijken hoe laat je moest voetballen. En meteen kijken of het wel door ging. En dan fietste je door hondenweer naar het dorp om van een afstandje al te kunnen zien of er een groot zwart kruis door de wedstrijdplanning was gehaald (en je dus een K… weekend had) of niet. 

Het stoepje bij T&W (biej Daan voor de alleroudste leden) was een ontmoetingsplaats voor Dessers. Tegenwoordig noemen ze dat een hangplek maar toen was er altijd wel iemand van de club in het kastje aan het kijken. En iedereen wist ook wanneer de wedstrijden waren en wanneer bijvoorbeeld de Algemene Leden Vergadering zou worden gehouden. Want iedereen fietste naar het kastje (of hoorde op de Bosberg wel wanneer en waar). 

Inmiddels zijn we het internettijdpark ingerold. De kastjes zijn al lang geleden verdwenen en ieder lid (nou ja, bijna ieder lid) heeft het kastje in zijn binnenzak. Want wat vroeger medegedeeld werd via het kastje staat nu op de website. En dat kastje kun je altijd, overal bekijken. Je hoeft er niet meer de fiets voor op. 

Nu het dus wel erg gemakkelijk is geworden om de informatie te lezen zou je verwachten dat ieder lid nog beter op de hoogte zou zijn van de data en uitnodigingen en wedstrijden. Maar dat is toch niet zo. We krijgen veel klachten van leden dat ze informatie niet ontvangen hebben. Zelfs als we een mail sturen gaat het mis (mails sturen betekent ook dat de mailadressen moeten kloppen. En we kunnen een mailadres echt alleen wijzigen als een nieuw adres wordt door gegeven). 

Om in de toekomst te voorkomen dat onze leden informatie missen zullen we de mededelingen dan ook niet langer op de website plaatsen maar gaan we Thijs & Wilma vragen om een kastje op te hangen aan de muur van ons clublokaal. Gewoon regelmatig even naar het dorp fietsen en kijken wat voor nieuws er is bij DES. Wordt vast weer een gezellige hangplek ! 

Vrijdag 26 Oktober om 20.30uur Algemene Leden Vergadering bij ons clublokaal. Gaan we er over stemmen… 

Met sportieve groet, 

Bestuur DES Swalmen 

Stand Ranglijst

ranglijst
 

Ons Partner Netwerk

                Stempel Partnerclub zwart(1)    

                respect

                knvb

Facebook | Twitter

facebook


twitterpage