Swalmen JO-15-1 sluit het seizoen af met toernooiwinst in Beesel

Zaterdag 15 juni was onze JO-15-1 uitgenodigd voor het toernooi van Bieslo.

Na een vroege start werd de eerste wedstrijd tegen thuisclub Bieslo winnend afgesloten.

Ook de tweede wedstrijd tegen SHH wist de JO-15-1 te winnen en de laatste wedstrijd in de poulefase tegen Reuver zou bepalen welk team in de finale zou spelen.

Onze JO-15-1 wist een gelijkspel uit het vuur te slepen en met 7 punten en een doelsaldo van 4-0 was het wachten op de andere finalist.

De tegenstander in de finale kwam uit Brabant (Wilhelmina Boys). Al snel werd het pleit in het voordeel van DES beslecht en met 2-0 werden de Brabanders naar de tweede plek gewezen.

Een mooie afsluiting van een voetbalseizoen !

Leiders en trainers bedankt en tot volgend seizoen !

Geweldig thuistoernooi

Op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni vond op De Bosberg het internationale Piet Hermans jeugdtoernooi plaats. Onder de stralende zon vonden 38 jeugdteams uit Duitsland en Nederland hun weg naar Swalmen. Ruim 450 spelers in de leeftijd van 5 tot 15 jaar maakten het toernooi tot een geweldige happening.

Beide dagen werd begonnen met een ontbijt voor alle deelnemende teams. Een bijzondere, gezonde en leuke verrassing voor de deelnemers.

Op zaterdag was het de beurt aan de teams JO8 t/m JO11. De vijf verschillende poules kenden drie Duitse winnaars (SW Marienfeld, SV Oppum en onze buren uit Brüggen). De Nederlandse eer werd hooggehouden door RKSVN en MVC ’19. We hebben veel complimenten mogen ontvangen voor de organisatie en de geweldige accommodatie; reden voor SV Oppum om volgend jaar terug te komen.

Gedurende het hele weekend zorgde DJ Noud voor een lekker muziekje op de achtergrond en de vrijwilligers in de kantine voorzagen alle hongerige, maar vooral dorstige deelnemers van de nodigde versnaperingen.

De zondag was het aan de JO13 en JO15 teams om hun kunsten te vertonen. Horn, MBC ’13 en BSV Limburgia wonnen hun poule. De finale van de penaltybokaal werd gekeept door de derde doelman van Roda JC, Loek Hamers.

Tijdens de lunchpauzes vond er een optreden plaats van Freestyle specialist Josh. Na een geweldige show van de voetbalskills mochten verschillende deelnemers het opnemen tegen panna koning Samir, nummer vier van de wereld in deze discipline. Sommigen kwamen dichtbij, maar uiteindelijk bleef de koning ongeslagen.

Kortom een zeer geslaagd weekend door de inzet van alle spelers, trainers, begeleiders, ouders en zeker niet op de laatste plaats door alle vrijwilligers!

Coach de coach

Tijdens de bijeenkomst van jeugdcoaches aan het einde van 2018, werd door meerdere coaches de behoefte aan trainingsbegeleiding uitgesproken.

De (technische) jeugdcommissie (TZJ) heeft daarop met John Timmermans over mogelijke invullingen hiervan gesproken. John is o.a. oud speler van onze voetbalvereniging en is voetbalcoach geweest van 1e elftallen bij diverse amateurverenigingen. Sinds enkele jaren is John als adviseur aan DES verbonden.

Gekozen is voor een opzet, waarbij John (met TZJ) trainingsavonden bezoekt. Behalve het bekijken van trainingsoefeningen, zijn coaches in de gelegenheid hun ervaringen/probleempjes/vragen met John te bespreken.

De 1e bijeenkomst was op dinsdag 16 april 2019. John en TZJ bekeken de trainingen van JO9-2, JO12 / JO13-3, JO13-1 en spraken met de meeste aanwezige coaches. Onderwerpen zoals taalproblemen, grote leeftijdsverschillen tussen spelers onderling, spelers die veel aandacht vergen en het gemis aan beleid/doel/trainingsstof vanuit de vereniging werden besproken.

Na afloop evalueerden John en TZJ hoe de coachbegeleiding verder vormgegeven kan worden.

Het resultaat was een 2e bijeenkomst op dinsdag 7 mei, voor de coaches van dezelfde teams JO9-2, JO12, JO13-3 en JO13-1.

Voorafgaand aan de reguliere trainingsavond gaf John handvaten voor trainingen.

Aan de orde kwamen onder meer de volgende tips: Bereid je training voor (kern op papier), stel een of meerdere doelen, zet oefeningen vóór de training klaar. Zorg voor duidelijkheid door veldlijnen te markeren en hesjes te gebruiken, hou spelers gemotiveerd door wedstrijdelementen in te brengen (punten toekennen/ van tegenstander wisselen / toernooitjes), beter 3 partijtjes van 3 minuten in hoog tempo, dan 1 partij van 10 minuten, oefening mogelijk meerdere keren uitzetten, zeker als je met meerdere coaches bent, om spelers zo weinig mogelijk te laten stilstaan.

Vervolgens gingen de coaches met hun zelf voorbereide trainingen aan de gang en daarbij mogelijk tips van John te gebruiken. John en TZJ maakten een rondje langs de velden.

In de evaluatie na de training, gaven coaches onder andere aan dat het toevoegen van een wedstrijdelement een merkbaar positieve uitwerking heeft op de oefening.

Alle partijen (coaches/TZJ/John) hebben beide sessie als waardevol ervaren.

 Dankjewel aan de deelnemers voor hun bijdrage. Wordt vervolgd in het volgende seizoen!

 

 

Vrijwilligers declaratie

Zoals besloten in de Algemene Ledenvergadering van 23 oktober 2015 is het mogelijk om de gereduceerde contributie van €22,50 terug te vragen middels een declaratie.

Vrijwilligers die gebruik wensen te maken van deze mogelijkheid verzoeken wij dit formulier voor 1 juni 2019 in te vullen en op te sturen naar:
Penningmeester VV Swalmen
Postbus 9067
6070 AB Swalmen

Het formulier is HIER te downloaden

Stand Ranglijst

ranglijst
 

Ons Partner Netwerk

                Logo vvv partnerclub witte tekst    

                respect

                knvb

Facebook | Twitter

facebook


twitterpage