Visie v.v. DES Swalmen (Concept)

MISSIE

Wij streven naar een plaats midden in de Gemeenschap van Swalmen, waar we door sport, meer speciaal voetbalsport een sociale verbinding tot stand brengen, steeds onder het motto DOOR EENDRACHT STERK.

VISIE

De visie is de kapstok en routekaart voor de toekomst van DES. Het visiedocument is dynamisch. Jaarlijks wordt dit geëvalueerd.

Dit is de samenvatting van het visiedocument (concept).

Voetbal

DES 1 wordt een stabiele 3e klasser. We bereiken dat vanuit eigen kracht. Investeren doen we in opleidingen van trainers, leiders en spelers. De trainers worden zoveel mogelijk intern opgeleid. Er is specifiek aandacht voor de overgang van jeugd naar senioren. In de lagere elftallen staat het sociale aspect centraal. Elftallen helpen elkaar waar nodig. Fairplay staat hoog in het vaandel. De “standaardteams” van de jeugd zijn prestatiegericht. Damesvoetbal krijgt aandacht. Ontwikkelingen in het voetbal worden gevolgd en geïmplementeerd.

Sociaal

Bij DES vormen de leden met elkaar de vereniging. De vereniging zijn de leden, de leden zijn de vereniging. Door Eendracht Sterk wordt in woord en daad omgezet. Heldere afspraken zorgen ervoor dat leden weten waar de vereniging voor staat en weten wat lid zijn van de vereniging betekend. Er worden evenementen georganiseerd voor alle leden. Senioren begeleiden junioren. Junioren leren dat de vereniging ook van hun is. De gemeenschap Swalmen wordt actief betrokken bij DES.

Communicatie

Transparantie, duidelijkheid en helderheid zijn kernbegrippen. Middels moderne communicatiemiddelen zullen de leden en de omgeving geïnformeerd worden. Formele communicatie waar nodig, informele communicatie waar mogelijk. Sponsors worden actief betrokken in de communicatie. Nieuwkomers krijgen gericht informatie over de vereniging.

Accommodatie

De accommodatie blijft op een aanvaardbaar niveau. De Bosberg is de thuisbasis. De accommodatie voldoet aan de normen en maakt beoefening van de voetbalsport mogelijk. Er is een constructieve samenwerking met de verhuurder. De kantine wordt het sociale middelpunt van de vereniging. De unieke ligging van de Bosberg vormt de basis voor verbreding van de vereniging.

Financieel

DES streeft naar meer dan een break-even begroting en een reserve om incidenten te kunnen opvangen. Investeringen in de vereniging worden gedekt door (extra-) inkomsten. Een actief sponsorbeleid en een voorkeursbeleid voor sponsors zorgen voor een wisselwerking tussen bedrijfsleven en vereniging. Actief sponsorbeleid zorgt voor een structureel overschot om te kunnen investeren. De contributie wordt zo laag mogelijk gehouden om de drempel voor leden zo laag mogelijk te houden.

Bestuur

DES vormt een moderne matrixorganisatie. Het (statutaire) “Dagelijks Bestuur” staat centraal (beheersing en overzicht). Werkzaamheden worden opgedeeld in commissies die projecten uitvoeren. Er zijn korte lijnen tussen bestuur en woordvoerders van de commissies. Woordvoerders zijn deels ook lid van het bestuur. De structuur is helder vastgelegd. Afspraken zijn vastgelegd en worden gecommuniceerd met de leden. De leden zijn en blijven de uiteindelijke beslissers.

Swalmen, 28 oktober 2015.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd